mobile friendly

De ce sa optimizez site-ul pentru mobile?

De aia, pentru ca asa zic eu si asa e la moda :P.

Prin alte tari aceasta intrebare este deja depasita mai toata lumea a inteles ideea, dar la noi inca mai mai exista dubiii ca nu sunt suficienti de utilizatori pe mobil, sa vedem cum e situatia in Romania.

Conform unui comunicat ANCOM emis in data de 4 dec. 2014, la jumatatea anului 2014 erau 10,5 milioane de conexiuni mobile active la internet in crestere cu 2 milioane fata de anul 2013. Inca nu au aparut datele actualizate dar trendul este ascendent.
Prin comparatie, in aceeasi perioada erau raportate doar 3,9 milioane de conexiuni fixe.
Conexiuni active nu inseamna utilizatori, dar in zilele noastre cam oricine are un amarat de iPhone. Uita-te in jur, toata lumea are smartphone sau tableta. Chiar daca nu are Internet pe mobil locuri cu WiFi sunt destule iar acasa routerul wi-fi este nelipsit.
Dupa unii sunt mai multi utilizatori in Romania care acceseaza internetul de pe mobil decat cei ce acceseaza in mod „traditional”. Depre ce vorbim? Imi pare rau ca nu am gasit o statistica cu telefoanele si tabletele vandute in ultimii ani dar sigur se inscrie in trendul international si sunt mult mai multe decat desktop-uri si laptop-uri.
Viitorul suna mobile!
Repet nu e nevoie de date si statistici, e suficient sa te uiti in jur.
 Cea mai buna varianta pentru optimizarea utilizarii pe mobil este Responsive Web Design. In articol vei vedea si de ce e asa si cum se face.

 

Lasă un răspuns